Charmante schurk
met sterrenstatus

Roland Peijnenburg (1962) is de charmante schurk van de wereld van horeca en gastvrijheid. Na de Haagse Hogere Hotelschool en een paar mooie internationale avonturen, wordt hij in 1991 eigenaar van Restaurant De Zwaan in Etten-Leur. Samen met Chef-kok Marc van Gulick weet hij in drie jaar tijd zijn Michelinsterrenstatus te bereiken en tot de verkoop van het restaurant in 2020 te behouden. 

Roland is ervan overtuigd dat – naast een fantastisch (al dan niet culinair) product – gastvrijheid en een geweldige (klanten)service absolute vereisten zijn om ergens nog eens terug te komen. Vanuit zijn huidige vrije rol draagt hij zijn jarenlange ervaring graag over om horecateams hun (sterren)ambitie te helpen waarmaken.

Omdat geen zaak hetzelfde is, sluit Roland altijd naadloos aan op de behoefte van de horecagelegenheid. Hij put daarvoor uit een even praktische als effectieve toolkit. En zorgt samen met én naast de ondernemer voor een nieuwe kijk op gastvrijheid en de servicecultuur die niet alleen door Michelin en GaultMillau hogelijk gewaardeerd worden. Zij zien ook de gemiddelde besteding van gasten met 10 tot 20% stijgen. En misschien nog wel belangrijker in een tijd waar niet alleen Michelin de sterren uitdeelt? Hun gasten waarderen deze bedrijven significant hoger op gastvrijheid en prijs-kwaliteit verhouding.